Λύστε τη λογική εξίσωση ( 5 /( x + 2 ) ) + ( 2 /x ) = ( 3 /5x ) . Αρχίστε με την εύρεση ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής . Από το x εμφανίζεται στις άλλες δύο παρονομαστές , το αγνοήσει και να πολλαπλασιάσει τα άλλα δύο μαζί για να σχηματίσουν την LCD : ( x + 2 ) * 5x = 5x ( x + 2 ) 2
Μετατρέψτε τα κλάσματα . στην οθόνη LCD : ( 5 /( x + 2 ) ) * ( 5x /5x ) = ( 25x /5x ( x + 2 ) ) ? ( 2 /χ ) * ( ( 5 (χ + 2 ) /5 (χ + 2 ) ) = ( ( 10x + 20 ) /( 5 (χ + 2 ))? Και ( 3 /5χ) * ( (χ + 2 ) /( x + 2 ) ) = ( ( 3x + 6 ) /( 5x ( x + 2 ) ) .
εικόνων 3
Αγνοείστε τα παρονομαστές , δεδομένου ότι είναι τώρα όλοι ίσοι , και να ξαναγράψουμε τους αριθμητές όσον αφορά την αρχική εξίσωση : ( 25x ) + ( 10x + 20 ) = 3x + 6 Συνδυάστε τα με παρόμοιους όρους, στην αριστερή πλευρά : 35x + 20 = 3x + 6 Αφαίρεση 20 και από τις δύο πλευρές : 35x = . 3x + -14 Αφαιρέστε 3x και από τις δύο πλευρές : 32x = - 14 , και χωρίζουν τις δύο πλευρές με 32 : χ = -14/32 ή x = - 7 /16 εικόνων