Επιλέξτε έναν όρο σε ένα από τα πολυώνυμα , κατά προτίμηση από το πολυώνυμο που περιέχει λιγότερους όρους .
Για παράδειγμα , με τα πολυώνυμα ( 3x ^ 2 + 2y ^ 2 ) και ( 2x ^ 3 - xy ^ 2 + 3 ) , θα επιλέξουμε τον πρώτο όρο , 3x ^ 2 2
Εφαρμόστε την επιμεριστική ιδιότητα πολλαπλασιάζοντας κάθε όρο του άλλου πολυωνύμου από την παρούσα επιλέξει όρο . .
Αυτό προσδίδει ένα σύνολο προϊόντων στο παράδειγμά μας αποτελείται από 6x ^ 5 - . 3x ^ 3y ^ 2 + 9x ^ 2
εικόνων 3
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε . όρος στο μικρότερο πολυώνυμο
Εφαρμόζοντας την επιμεριστική ιδιότητα για τη δεύτερη θητεία δανείζει 4x ^ 3y ^ 2 - 2xy ^ 4 + 6y ^ 2 )
Η 4
Προσθέστε ή αφαιρέστε τα σύνολα των προϊόντων από κάθε άλλο, όπως τα σημάδια των επιλεγμένων πολυωνύμου προσταγές σας , συνδυάζοντας όπως όρους όταν αυτό είναι δυνατόν .
Σε δύο σειρές των προϊόντων μας , δύο από τους όρους που έχουν την κοινή βάση των x ^ 3y ^ 2 , έτσι ώστε αυτά συνδυάζονται στο τελικό ποσό :
6x ^ 5 - 2xy ^ 4 + ( 4x ^ 3y ^ 2 - 3x ^ 3y ^ 2 ) + 9x ^ 2 + 6y ^ 2
Αυτό απλοποιεί σε :
6x ^ 5 - 2xy ^ 4 + x ^ 3y ^ 2 + 9x ^ 2 + 6y ^ 2
Η
εικόνων