λύσει μια εξίσωση που έχει μία άγνωστη μεταβλητή , απομονώνοντας την άγνωστη μεταβλητή στη μία πλευρά του συμβόλου ίσον της εξίσωσης . Στην εξίσωση Χ + 17 = 30 , απομονώνει το Χ στη μία πλευρά και να κρατήσει την εξίσωση με βάση αφαιρώντας 17 από τις δύο πλευρές της εξίσωσης. Η διαδικασία για την εξεύρεση X για αυτή την εξίσωση είναι :
( X + 17 ) - 17 = 30 έως 17
X = 30-17
Χ = 13
η διαδικασία λύσης για την εξίσωση 3Χ + 5 = 17 είναι :
( 3Χ + 5 ) - 5 = 17-5
3Χ = 12
( 3Χ ) /3 = 12/3 ( με " /" που σημαίνει " διά " )
X = 12/3
Χ = 4 2
λύσει ένα εξίσωση με την ίδια άγνωστη μεταβλητή και στις δύο πλευρές του ίσον με απομόνωση την άγνωστη μεταβλητή σε μία πλευρά του ίσον . Να απομονώσουν την άγνωστη μεταβλητή από τη μία πλευρά , να κρατήσει τις δύο πλευρές της ίσης εκτελώντας τις ίδιες λειτουργίες και στις δύο πλευρές του ίσον . Για την εξίσωση Χ + 16 = 2Χ + 11 , η διαδικασία είναι :
( Χ + 16 ) - Χ = (2Χ + 11 ) - Χ
16 = Χ + 11
16-11 = ( X + 11 ) - 11
5 = X
Για την εξίσωση X + 23 = 3Χ + 45 , χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία :
( Χ + 23 ) - Χ = ( 3Χ + 45 ) - X
23 = 2X + 45
23 - 45 = ( 2Χ + 45 ) - 45
-22 = 2X
-22 /2 = 2X /2
-11 = X
ο συντελεστής ενός άγνωστη μεταβλητή είναι ο αριθμός με τον οποίο η άγνωστη μεταβλητή πολλαπλασιάζεται . Για 2X , ο συντελεστής του Χ είναι 2 . Εάν η μεταβλητή δεν έχει καμία ορατή συντελεστή , σε αυτή την περίπτωση X , τότε ο συντελεστής είναι 1 .
Εικόνων 3
Επίλυση εξισώσεων με δύο ή περισσότερες διαφορετικές μεταβλητές χρησιμοποιώντας ταυτόχρονες εξισώσεις. Ταυτόχρονες εξισώσεις είναι δύο εξισώσεων με δύο άγνωστες μεταβλητές . Καλούνται «ταυτόχρονη» , επειδή και οι δύο πρέπει να επιλυθούν ταυτόχρονα , προκειμένου να υπολογίσει τις άγνωστες μεταβλητές . Για παράδειγμα :
Εξίσωση 1 είναι 2X + Y = 7
Εξίσωση 2 είναι 3X - Υ = 8
Προσθέστε τις δύο εξισώσεις για να ακυρώσει Y :
( 2Χ + Υ ) + ( 3Χ - Y ) = 7 + 8
Το αποτέλεσμα είναι :
2X 3X + = 7 + 8
5Χ = 15
5X /5 = 15/5
Χ = 3
Αν Χ = 3 , τότε 2 ( 3 ) + Υ = 7
6 + Y = 7
Y = 7-6
Y = 1
Αν αυτή είναι η σωστή απάντηση , θα πρέπει να λειτουργεί σωστά στην Εξίσωση 2 :
3 ( 3 ) - 1 = 8
9 - 8 = 8
Έτσι, η απάντηση είναι : Χ = 3 , Υ = 1
Μερικές φορές είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσουμε ένα από τα οι εξισώσεις για να μπορέσετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε .
Η
εικόνων